Care for Women - Miek van den Boogaard

Nieuws

Open Dag Haarhoeve Vermaat

Op 18 juni 2016 houdt Haarhoeve Vermaat te Halsteren Open Dag van 12.00 tot 16.00 uur.

U kunt hierbij kennismaken met Haarhoeve Vermaat, niet zomaar een kapper, maar gespecialiseerd in haarproblemen o.a. als gevolg van hormonen of door medicatie, bv een chemokuur ter behandeling van diverse soorten kanker. Hier liggen overeenkomsten met mijn werk als Care for Women verpleegkundige. De samenwerking met Haarhoeve Vermaat ligt dus voor de hand.

Op de Open Dag is er volop gelegenheid om mij vragen te stellen over hormonale klachten of ongemakken. Last van de overgang? Of misschien menstruatieklachten? Stemmingswisselingen? of juist spier en gewrichtspijnen? Welke keuze voor anticonceptie kan ik het beste maken? Hoe zit dat met hart- en vaatziekten specifiek voor vrouwen? Moet ik mijn cholesterol laten bepalen? En hoe zit dat met osteoporose? Kom gerust langs met je vragen. Bovendien kun je gratis je bloeddruk laten meten. Tot 18 juni!

 

Themabijeenkomst Antihormonale therapie bij borstkanker

10 juni 2015 ben ik aanwezig in het Admiraal de Ruyter Ziekenhuis in Goes op een themabijeenkomst georganiseerd door mammacare afdeling, met ondersteuning van BVN (Borstkanker Vereniging Nederland).

Mijn collega Jolijn Kamphuis geeft een presentatie over interventies bij klachten als gevolg van Anti Hormoon Therapie. Ik ben hier aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

De behandeling van borstkanker met Anti Hormoon Therapie geeft veel overgangsklachten. Hoewel de klachten hetzelfde (kunnen) zijn als bij ‘normale’ overgang, is de behandeling van de klachten lastiger. Maar er zijn zeker mogelijkheden om de klachten te verminderen.

Themabijeenkomst op Oud Bommenede: De overgang!

Woensdag 27 mei aanstaande zal op Résidence Oud-Bommenede de themabijeenkomst ‘ De overgang!’ worden georganiseerd.

Verpleegkundig Care for Women specialiste Miek van den Boogaard zal in deze thema avond uitleg geven over de ‘ins en outs’ van de overgang.

De overgang uit zich in veel meer dan opvliegers! Er kunnen allerlei ongemakken ontstaan. Sommige vrouwen merken er weinig van wanneer zij de volgende levensfase in gaan. Maar helaas is niet iedereen zo gelukkig. Het merendeel van de vrouwen krijgt met allerlei ongemakken te maken. En dat kan voor iedereen weer anders zijn. Maar…….dat de overgang komt, is zeker!

Ongemakken zoals opvliegers, stemmingswisselingen, nachtelijk zweten en onregelmatige menstruatie zijn bij veel vrouwen wel bekend. Wat minder bekend is zijn de gezondheidsrisico’s die de overgang met zich mee brengt.

Miek van den Boogaard geeft tijdens de bijeenkomst informatie over de ongemakken en risico’s die kunnen ontstaan tijdens en na de overgangsperiode en wat u er aan kunt doen om de ongemakken en de risico’s te verminderen.

De themabijeenkomsten is interactief, er zijn voldoende mogelijkheden tot stellen van vragen.

Meld u op tijd aan voor de themabijeenkomst want VOL=VOL!

De Themabijeenkomst vindt plaats op 27 mei  2015 van 19.00 tot 21.30 op Résidence Oud Bommenede te Zonnemaire.

De  kosten bedragen € 10,00

Aanmelden via info@oudbommenede.nl, www.oudbommenede.nl/aanmelden of Tel.nr: 0111-691367

Hollandse Zaken over de overgang

Het wordt tijd dat er meer aandacht komt voor de overgang. Nog steeds wordt het vaak gezien als zeuren, maar is dat terecht? Zie de uitzending van 13 augustus.

Overgangsklachten zijn meer dan alleen opvliegers en hevig transpireren. Ook stemmingswisselingen, depressieve gevoelens, spier-en gewrichtspijnen, concentratieverlies, kort lontje, vergeetachtigheid, urineverlies, minder zin in seks etc etc. zijn veel voorkomende klachten. Aan overgangsklachten is meestal wat te doen. Wij werken zo natuurlijk mogelijk, met aandacht voor voeding en leefstijl.

Vaak wordt gedacht dat het weer snel overgaat, maar gemiddeld duurt de overgang 7 tot 10 jaar. Blijf niet onnodig tobben met overgangsklachten, maar maak een afspraak.

 

Care for Women inloopspreekuur bij Drogisterij-parfumerie Oerlemans

Vanaf oktober 2013 ga ik elke laatste donderdag van de maand een Care for Women inloopspreekuur houden voor vragen over hormonale problemen (overgang/PMS/anticonceptie/zwangerschap etc) in:

Drogisterij-parfumerie Oerlemans
Vogelaar 30
4617 LG Bergen op Zoom
tel: 0164 211 328
http://www.parfumerie-oerlemans.nl/

Gratis bloeddruk meten en bloedsuiker prikken!
Vanaf 13.30. Maak een afspraak bij Oerlemans.

Care for Women wint VROUW Award 2013

stempelOp 11 juni 2013 werd door Daphne Deckers, voor de 5e keer de VROUW Awards uitgereikt. Bijna 25.000 vrouwen hadden de afgelopen weken gestemd op verschillende producten en diensten die het leven van vrouwen veraangenamen.

En de winnaar is… Care for Women

In de categorie Gezond & Fit was Care for Women de winnaar. Voor Care for Women een belangrijke prijs, omdat de beoordeling van deze VROUW Award geheel in handen lag van vrouwen zelf. Care for Women zet zich al jaren in voor meer vrouwspecifieke zorg en wil vrouwen goed helpen als het gaat om gezondheidsproblemen, zoals overgangsklachten, menstruatiestoornissen, zwangerschapsproblemen of anticonceptievragen. ‘’Deze VROUW Award laat zien dat vrouwen Care for Women waarderen en dat is voor Care for Women een extra stimulans om verder te gaan en elke keer weer op een andere manier de gezondheidszorg voor vrouwen te verbeteren’’ .

 

Bedankt voor jullie stem!

Care for Women wil alle vrouwen bedanken die hebben gestemd. Zonder jullie konden wij deze prijs niet in ontvangst nemen. Het laat zien dat vrouwen Care for Women waarderen. Bedankt hiervoor!