Care for Women - Miek van den Boogaard

Miek van den Boogaard

Miek_rondIk ben Miek van den Boogaard, verpleegkundige en gezondheidswetenschapper. Al meer dan 30 jaar werk ik met passie in de gezondheidszorg. Ik heb ervaring in verschillende sectoren en in verschillende functies. Voor mij staat altijd één ding voorop: goede zorg bieden voor mensen die afhankelijk zijn van de zorg van anderen. Of dat nu als verpleegkundige is, of als manager in een organisatie, altijd staat bij mij de cliënt en de kwaliteit van de zorg centraal.

Sinds mijn studie gezondheidswetenschappen ben ik me nog meer bewust van het belang van goede kwaliteit van zorg en ben ik altijd op zoek naar de beste zorg die voorhanden is. Uiteraard afgestemd op de behoefte en de vraag van de cliënt.

Sinds 1997 werk ik vanuit mijn adviesbureau Cheops in diverse organisaties, met name als interim-, project-, en kwaliteitsmanager. (zie mijn profiel op LinkedIn)

In 2012 ben ik tevens gestart met een eigen praktijk als verpleegkundig Care for Women specialiste in Bergen op Zoom. Medio 2013 heb ik ook een praktijk in Zonnemaire op Oud Bommenede. Hier verzorg ik ook gezondheidsarrangementen samen met een aantal andere gezondheidswerkers.

Als verpleegkundig Care for Women specialiste geef  ik adviezen en begeleiding aan vrouwen met klachten of vragen mbt gezondheid in relatie tot hormonen. Denk hierbij aan overgangsklachten, klachten rondom de menstruatie (o.a. premenstrueel syndroom, PMS), anticonceptie, preconceptie, zwangerschap, en klachten na behandeling bij vrouwen met borstkanker.

Voorkomen is beter dan genezen. Vanuit dit aloude gezegde besteed ik ook veel aandacht aan preventie van ziekten. Hormonen spelen een grote rol bij de risicofactoren voor oa. hart- en vaatziekten en osteoporose. Wanneer u goed bent voorbereid op de risicofactoren is veel te voorkomen. Daarvoor is bij Care for Women een speciale vrouwenpreventiecheck ontwikkeld. Daarnaast is er ook een risicohealthcheck voor mannen. Het is net als bij uw auto die voor een APK gaat.